Λαδοκούλουρα



ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Τραγανά, μπισκοτένια και πολύ μυρωδάτα!
Είναι τόσο νόστιμα που δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα!!!

Υλικά
(250 γρ παίρνει το ποτήρι μου)
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ρακί ή κονιάκ
το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα σκεύος και το δουλεύουμε με το σύρμα να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού διαλύοντας μέσα τη σόδα.
Συνεχίζουμε με τη ρακί, τα μυρωδικά το ξύσμα,  το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά.
Δεν δουλεύουμε πολύ ώρα το αλεύρι, ζυμώνουμε απαλά ίσα να τραβήξει το αλεύρι και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
(Δεν θέλει πολύ ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι και δεν θα γίνουν αφράτα και τραγανά).
Πλάθουμε το ζυμαράκι, το ρίχνουμε στο σουσάμι και μετά το κάνουμε λίγο στο χέρι για να κολλήσει και το κλείνουμε σε κουλουράκι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
Τα φτιάχνω πολλά χρόνια και δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Για μένα είναι η πιο νόστιμη συνταγή για κουλουράκια.




Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαδοκούλουρα