Πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο



ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Αγαπημένο φαγητό όλων, χειμώνα και καλοκαίρι!

Υλικά
9 μεγάλες πιπεριές, 
2 ποτήρια νερού ρύζι, 
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι λάδι 
1 μεγάλο κρεμμύδι, 
1 σκελίδα σκόρδο, 
1 κ.γ. κύμινο (κοφτό) 
αλάτι, 
πιπέρι, 
πάπρικα, 
μια κουταλιά της σούπας σάλτσα, 
μαϊντανό, 
δυόσμο και ρίγανη ξερά
μία πατάτα

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστεί.
Στη συνέχεια τον κιμά, ανακατεύω και βάζω το ρύζι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Ανακατεύω, προσθέτω λίγο νερό 1/2 ποτήρι, σβήνω την κουζίνα και αφήνω να κρυώσει.
Γεμίζω τις πιπεριές, τις βάζω στο ταψί, προσθέτω και την πατάτα.
Βάζω λίγο λάδι, 1 ποτήρι νερό, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
Ψήνω για μία ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα (τα σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο).
Σερβίρω με γιαούρτι ή ένα ποτήρι κεφίρ.


Credits:
Αρχοντή Κοταΐδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο