Αλμυρό κέικ με σπανάκι και φέτα

almyro cake me spanki kai feta

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Υλικά 

(Η κούπα είναι 250 ml
  • 300 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα κομμένα σε λωρίδες 2 εκ. (Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα πολλά υγρά.)
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι (εγώ έβαλα αγελαδινό στραγγιστό)
  • 1 κούπα, όχι γεμάτη 1 δάχτυλο λιγότερο, αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κούπα, όχι γεμάτη 1 δάχτυλο λιγότερο, αλεύρι καλαμποκιού 
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ., όχι πολύ γεμάτο, αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε αλάτι και μπέικιν και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  4. Βάζουμε τη φέτα, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ταψί 26 εκ., αδειάζουμε το μείγμα, ισώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι .
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα, βάζουμε το κέικ, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

almyro cake me spanaki kai feta


Credits:
Πετρινα Μπαρδανη
Μπαχάρι και κανέλα.