Νόστιμη κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα με μοσχαράκι

ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ


…με μπόλικα λαχανικά και λεμονάκι!


Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαράκι για βραστό
  • 5 πατάτες
  • 6 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κύβο βοδινού ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι πεπονάκι (ζυμαρικό)
  • λαδάκι
  • αλατοπίπερο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • χυμός από 2 λεμόνια


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κρεατάκι στη χύτρα κομμένο σε μικρά κομματάκια, το ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό.
  2. Το ξαναβάζουμε στη χύτρα μαζί με τη ζάχαρη και το βράζουμε για 20 λεπτά.
  3. Αν δεν έχουμε χύτρα το βράζουμε για 3/4 στην κατσαρόλα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 πατάτα, 1 καρότο 1 κρεμμύδι και την ντομάτα ξεφλουδισμενη, ολόκληρα.
  5. Τα βράζουμε για ένα τέταρτο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε καρεδακια και το σέλινο χοντροκομμένο.
  6. Τα βραζουμε αλλά 20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τα ολόκληρα λαχανικά και τα λιώνουμε στο μουλτι να γίνουν κρέμα.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα των λαχανικών στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το αλατοπίπερο, τον κύβο, το κρέας και το πεπονάκι.
  9. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το πεπονάκι.
  10. Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.


Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.
Νόστιμη κρεατόσουπα