Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ για 30 περίπου κομμάτια
Ζύμη:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
φαρίνα όσο πάρει περίπου 600-700 γρ.

Γέμιση τυροπιτάκια:
φέτα τριμμένη
μοσχοκάρυδο

Γέμιση ζαμπονοτυροπιτάκια:
τυρί
ζαμπόν ή φιλέτο κοτόπουλο ψητό
κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε λίγη από την ζύμη μας, την ανοίγουμε, παίρνουμε ένα πιατάκι του καφέ και κόβουμε σε κύκλους.
Βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη από την γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας με τα δάχτυλα μας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι γεμίσεις μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε τα πιτάκια μας, τα αλείφουμε με λίγο νερό και ηλιέλαιο και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.


Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ