Χυλωμένες φακές στη χύτρα



ΧΥΛΩΜΕΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Οι αγαπημένες μας φακές στη χύτρα πάντα χυλωμένες και πεντανόστιμες!
Εύκολο και γρήγορο καθημερινό φαγάκι!


Υλικά (για 4 μερίδες)
1 ποτήρι ψιλές φακές
4 ποτήρια νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/3 καρότο, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
2 μικρά φύλλα δάφνης ή 1 μεγάλο
1 αποξηραμένη γλυκοκαυτερή πιπερίτσα ή λίγο γλυκό μπούκοβο
αλάτι,
πιπέρι,
ελάχιστη ρίγανη,
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
στη μύτη… από ένα κ.γ. πελτέ ντομάτας

Καθαρίζω και πλένω τις φακές, τις βάζω στη χύτρα με νερό να τις σκεπάζει και αφήνω να πάρουν μία βράση. 
Τις στραγγίζω και τις ξαναβάζω στη χύτρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύω, κλείνω το καπάκι, ανοίγω την εστία στο τέρμα και μόλις σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνω στο μισό και βράζω για 7,5 λεπτά.
Αν χρειαστεί βράζω για ακόμα 1 λεπτό (αυτό εξαρτάται από τις φακές).
Σερβίρω και οποίος θέλει προσθέτει ξύδι στο πιάτο του.


Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χυλωμένες φακές στη χύτρα