Κουνουπίδι ογκρατέν



ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Έγινε πραγματικά όνειρο!!
Ακόμα και τα παιδάκια που δεν το τρώνε, μικρά και μεγάλα, το έφαγαν σήμερα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα 1 μέτριο ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ για 8 λεπτά σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό.
Το σούρωσα και το άφησα να στραγγίξει.
Σε μία μικρή κατσαρόλα έβαλα 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ, 3 κουταλιές ΑΛΕΥΡΙ και ανακάτεψα καλά να καβουρδιστεί.
Πρόσθεσα 300 ml ΓΑΛΑ, ΑΛΑΤΙ και λίγο ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ και ανακάτεψα καλά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Την άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν έσπασα 4 ΑΥΓΑ και τα έριξα σταδιακά ένα - ένα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Τέλος έριξα μισή κούπα ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ.
Στη συνέχεια ψιλοκόβω ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ με 2 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ σε ένα τηγάνι άφησα να σοταριστεί και πρόσθεσα ψιλοκομμένο ΜΠΕΪΚΟΝ.
Ανακάτεψα και σόταρα πολύ καλά.
ΒΟΥΤΥΡΩΣΑ ένα 30άρι ταψί, πασπάλισα λίγη ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ, και έριξα το ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ.
Έριξα από πάνω λίγο ΤΥΡΙ REGATO, το μείγμα με το ΜΠΕΪΚΟΝ και το ΚΡΕΜΜΥΔΙ  να πάει παντού, από πάνω την ΜΠΕΣΑΜΕΛ και πασπάλισα με μπόλικο ΤΥΡΙ REGATO.
Έψησα στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουνουπίδι ογκρατέν