Κέικ με πορτοκάλι, τρούφα και καστανή ζάχαρη



ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κ.γ. baking powder
5 αυγά
1/2 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. γάλα
1 βανίλια
λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο
2 φλ ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
σοκολάτα τρούφα

Χτυπάω πρώτα καλά τη ζάχαρη με το σπορέλαιο.
Μετά προσθέτω ένα - ένα τα αυγά, το χυμό, το γάλα, το ξύσμα, το αλεύρι, το baking, τη βανίλια και στο τέλος την τρούφα.
Άλευρο - βουτυρώνω φόρμα μακρόστενη και το μισό από το μείγμα το βάζω σε ατομικά χαρτάκια για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40 - 45 λεπτά περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς


Credits:
Αννα Κασσανδρεια
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Κέικ με πορτοκάλι, τρούφα και καστανή ζάχαρη