Στήθος κοτόπουλο τηγανιά με ρύζι μπασμάτι



ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

Χρειαζόμαστε:
1 με 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια λευκά, χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια κόκκινα, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κρασί (κρασιου)
Μιξ για κοτόπουλο
Μιξ για χοιρινό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
χυμό απο 2 λεμόνια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλια μεγάλη μουστάρδα 
Ρύζι μπασματι το οποιο εχουμε βρασει συμφωνα με τις οδηγίες του

Σε μπόλικο λαδι τηγανιζουμε και θωρακιζουμε το κοτόπουλο μας.
Βγάζουμε απο το τηγανι και προσθέτουμε τις πιπεριες και τα κρεμμύδια.
Τσιγαρίζουμε και προσθετουμε παλι το κρέας μας.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με ενα ποτηρι κρασί λευκό.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος σβήνουμε παλι με το λεμονι που εχουμε ανακατεψει μεσα το ξυσμα και τη μουστάρδα.
Αφήνουμε να παρει μια βραση και πρόσθετουμε στο τελος το σκορδο μας τριμμένο. Αν δεν μας αρέσει τόσο η γεύση του το ρίχνουμε από την αρχή με τις πιπεριές.


Credits:
Ευαγγελία Γκιαούρη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Στήθος κοτόπουλο τηγανιά με ρύζι μπασμάτι