Τυροπιτάκια



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά:
1/2 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1/2 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2,5 ποτήρια περίπου αλεύρι

Για τη γέμιση:
200 γρ. φέτα
1 ασπράδι
πιπέρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κρόκο για την επάλειψη
και σουσάμι

Εκτέλεση..
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα υγρά μας, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Φτιάχνουμε στρογγυλά με τη ζύμη, γεμίζουμε με τη γέμιση αφού την έχουμε ανακατέψει και κλείνουμε μισοφέγγαρα.
Αλείφουμε με το κροκο και ριχνουμε σουσάμι..
Ψήνουμε περίπου για 25 λεπτά, στους 180 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο.



Credits:
Ευαγγελία Γκιαούρη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυροπιτάκια