Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με τέλεια σαλτσούλα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ

Υλικα: 
1,8 - 2,2 κιλό χοιρινό μπούτι
2 κιλά πατάτες φούρνου
3 κ.σ μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2 κ.σ. μέλι
δεντρολίβανο
ρίγανη
λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας.
Ρίχνουμε το σκορδο
Το αλατοπιπερώνουμε.
Στο multi αναμιγνύουμε το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού, ενός πορτοκαλιού, τις 2 κ.σ. μουστάρδα, δεντρολίβανο, ρίγανη και λάδι.
Αλείφουμε με το μείγμα το κρέας μας πολύ καλά.
Βάζουμε το κρέας μας σε μία γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου, χωρίς το καπάκι.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες μας.
Σ' ένα μπολ, έχουμε τις πατάτες μας και τις αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού, πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μουστάρδα, ρίγανη, δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πασαλειφτούν οι πατάτες.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες περιμετρικά από το χοιρινό.
Προσθέτουμε και το ζουμί από το μείγμα.
Σκεπάζουμε τώρα με το καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για δύο - δυόμισι ώρες.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.


Credits:
Xristina Gewrgiopoulou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με τέλεια σαλτσούλα