Ταραμοσαλάτα



ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Αγοράζω λευκό ταραμά και την ακριβότερη από τις ποιότητες που πωλούν τα σούπερ μάρκετ.
Είναι τόσο μικρή η ποσότητα που δεν έχουν σημασία τα 50 λεπτά παραπάνω. 
Ο κόκκινος ταραμάς είναι χρωματισμένος από τη βιομηχανία και θεωρείται δεύτερης ποιότητας.
Αν θέλετε να είναι ροζ προσθέστε απλώς λίγες σταγόνες τριμμένου παντζαριού στην ταραμοσαλάτα σας.

ΓΙΑ 900 ΓΡΑΜ ΕΤΟΙΜΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
130 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψίχα ψωμιού καθαρισμένη από κόρα (1 ½ καρβελάκι ,το πολυτελείας δεν θα κάνει κόκκους)
350 ml ηλιέλαιο
60 ml χυμός λεμονιού
5 σταγόνες χυμός τριμμένου κρεμυδιού ( για όσους θέλουν )
(χυμός από τριμμένο παντζάρι για όσους προτιμούν ροζ χρώμα)

Χρησιμοποίησα το μίνι μούλτι. 
Χώρισα τις ποσότητες των υλικών στη μέση. 
Το έκανα σε 2 δόσεις επειδή το μούλτι δεν χωράει παραπάνω.
Βάζω το ψωμί σε κομμάτια να μουσκεύει σε 2 μπολ με νερό για 5 - 10 λεπτά.
Στο μπλεντεράκι ρίχνω λεμόνι, λάδι και ταραμά.
Χτυπάω 2 λεπτά. 
Προσθέτω στυμμένο το ψωμί.
Ξαναχτυπάω.
Ανακατεύω και ξαναχτυπάω.
Αδειάζω σε μπολ.
Συνεχίζω με τη δεύτερη δόση των υλικών.
Ενώνω τις δύο δόσεις σε μεγαλύτερο μπολ, δοκιμάζω αν χρειάζεται κι άλλο λεμόνι, ανακατεύω χυμό κρεμμυδιού αν θέλω και χυμό παντζαριού και βάζω ψυγείο να σφίξει.