Αλμυρά κρουασάν

Υλικά

Ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κυβάκι φρέσκια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση

500 γρ. φέτα 
1 αυγό
πιπέρι 
1 γιαουρτάκι.

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ζύμη . 
Έτριψα μέσα στη ζύμη λίγη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ 
και πρόσθεσα 700 γρ. ΑΛΕΥΡΙ και όσο ακόμα ΝΕΡΑΚΙ χρειαστεί.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη ανοίγω φυλλαράκια, γεμίζω και κλείνω με πιρούνι ή κόβω τετράγωνα κομμάτια και μετά σε τρίγωνα και τα τυλίγω σαν κρουασανάκια .
Περνάω με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου