Τσιπούρες στο γκριλ με μαρουλοσαλάτα και σως λαδολέμονο



ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά
2 τσιπούρες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι ή ρίγανη τριμμένη
ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σως
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
μαϊντανό ψιλοκομμένο, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Καθαρίζω και πλένω τις τσιπούρες.
Τις αφήνω να στραγγίξουν στον τρυπητό και τις στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας.
Κάνω με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζω μέσα λίγες σταγόνες λάδι, φετούλες σκόρδο και λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
Αλείφω την κοιλιά με ελαιόλαδο, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και φετούλες από λεμόνι.
Αν έχω θυμάρι φρέσκο βάζω από ένα μικρό κλωναράκι.
Αλείφω ολόκληρα τα ψάρια με λάδι, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τα βάζω στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ για κανένα μισάωρο.
Τα βάζω στη λαμαρίνα του φούρνου που είναι στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω - πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου,  γύρω στα 20 - 25 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος των ψαριών).
Στο δεκάλεπτο με τέταρτο τα γυρίζω από την άλλη πλευρά.
Η πέτσα του ψαριού θα πρέπει να γίνει κρατσανιστή και να κάνει σαν φουσκίτσες. Τότε είναι έτοιμο.
Χτυπάω όλα τα υλικά της σως σε βαζάκι και περιχύνω το ψάρι.
Σερβίρω με μαρουλοσαλάτα στην οποία ρίχνω από την ίδια σως.


Credits: 
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τσιπούρες στο γκριλ με μαρουλοσαλάτα και σως λαδολέμονο