Μηλοπιτάκια φλογέρες



ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΛΟΓΕΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
2 μήλα τριμμένα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. αλεύρι
λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
4 φύλλα κρούστας κομμένα κάθετα σε 4 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα μήλα με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι. 
Λαδώνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι φύλλου, βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην άκρη και το τυλίγουμε σε ρολό γυρίζοντας τις 2 πλευρές προς τα μέσα για να μη χυθεί η γέμιση.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κουταλιά της σούπας κανέλα. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.


Credits:
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μηλοπιτάκια φλογέρες