Εύκολο κέικ πορτοκαλιού



ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Είναι πεντανόστιμο και αφράτο@
Πάνω δεν έκανα γλάσο αλλά έριξα Μερέντα! Έτσι έκανε η μαμά μου το κέικ όταν ήμασταν παιδιά.

Υλικά
4 μεσαία αυγά
270 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
130 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ έτοιμο γλάσο σοκολάτας
φόρμα 27-30 εκ.

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε πολύ σιγά το γάλα και το ηλιέλαιο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος τις βανιλίνες.
Μόλις τα έχουμε προσθέσει όλα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε το μείγμα σε μια αλευροβουτυρωμενη φόρμα (από 27-30 εκ.)και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 180 c και ακόμα 35 λεπτά στους 160 c
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε & ρίχνουμε από πάνω έτοιμο γλάσο σοκολάτας, (Δείτε οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας). και το αφήνουμε να στεγνωσει πριν το κόψουμε.
Το κέικ μας είναι πραγματικά εντυπωσιακό τόσο αφράτο και νόστιμο που ένα απλό κέικ μοιάζει καλύτερο και από 1 γλυκό!!!
Επίσης χώρισα ένα μέρος από τη λευκή ζύμη και πρόσθεσα λίγο κακάο σκόνη.


Credits:
LIVE KITCHEN CHANNEL (συνταγή)
Stella Emmanouil (εκτέλεση)
Μπαχάρι και κανέλα.
Εύκολο κέικ πορτοκαλιού