Λιγκουίνι με κοτόπουλο


Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • σκόρδο σκόνη 
  • 2 κ.σ. βούτυρο 
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα 
  • πιπέρι
  • 250 γρ. μακαρόνια λιγκουίνι
  • 1/2 ποτήρι ζωμό κότας
 

Εκτέλεση  

  1. Με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  2. Ρίχνουμε το ζωμό κότας και το γάλα και βράζουμε για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι, δύο κομμάτια βούτυρο και την παρμεζάνα
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  5. Τα ανακατεύουμε και αρχίζει να δένει.
  6. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια για να τα ξανά ζεστάνουμε αν μείνουν γιατί είναι πεντανόστιμα.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!