Εύκολα και πεντανόστιμα Κριτσίνια καλαμποκάλευρου



ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟΥ

Τριφτά και τραγανά !
Τα βουτάμε σε τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, χούμους ή στο γιαουρτάκι.
Συνοδεύουν τσίπουρο ή ούζο με τυρί και ελίτσες!
Είναι πεντανόστιμα και σκέτα!! 

Υλικά για 26 κομμάτια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 
250 γρ. καλαμποκάλευρο ,
180 ml νερό, 
50 - 70 ml λευκό κρασί, 
100 ml ελαιόλαδο ,
50 ml καλαμποκέλαιο, 
1 έως 1,5 κ.τσαγ. αλάτι , 
1 κ.τσαγ. ζάχαρη ,
2 κ.τσαγ. μπέικιν πάουντερ, 
100 ml σουσάμι ελαφρά καβουρντισμένο , 
100 ml ηλιόσπορους καθαρισμένους, 
50 ml λιναρόσπορο. 

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τα λάδια, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε ανακατεύοντας το καλαμποκάλευρο και αφήνουμε να σταθεί 5 - 10 λεπτά. 
Ανακατεύουμε τους σπόρους στο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μπολ. 
Ζυμώνουμε γρήγορα να ενωθούν σε σχετικά εύπλαστη ζύμη. 
Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές κρασί ακόμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη με νάιλον να σταθεί 1/2 ώρα. 
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Πλάθουμε κριτσίνια πάχους δαχτύλου.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε για 35 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάζο για να μην πάρουν υγρασία.
Προσωπικά χρησιμοποιώ μεγάλα γυάλινα βάζα .