Σαρλότ φράουλας



ΣΑΡΛΟΤ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά
2 συσκευασίες σαβαγιάρ (4 πακ.)
500 γρ. φυτική σαντιγί
1 φακ. μους βανίλιας
200 ml γάλα φρέσκο, παγωμένο
500 γρ. φράουλες, κομμένες σε ροδέλες
1 σιρόπι φράουλας παχύρευστο
1 φλ. γάλα χλιαρό για τα σαβαγιαρ

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γάλα με την μους για 3 - 4 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά και τη φυτική σαντιγί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκ.
Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύουμε 3 κ.σ. σιρόπι φράουλας, παίρνουμε τα σαβαγιάρ, κόβουμε λίγο τις άκρες για να σταθούν καλύτερα, βουτάμε την μεριά που θα κοιτάει προς τα μέσα στο τσέρκι και τα τοποθετούμε γύρω - γύρω όρθια.
Καλύπτουμε και τη βάση και ρίχνουμε τη μισή κρέμα.
Καλύπτουμε την κρέμα με φράουλες και ρίχνουμε σιρόπι φράουλας.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ (τα βουτάμε ολόκληρα στο γάλα) και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Συνεχίζουμε με φράουλες, σιρόπι και γαρνίρουμε με τρίμματα κουβερτούρας.


Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σαρλότ φράουλας