Σπιτικό φύλλο με τη μέθοδο του ήλιου



ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Άνοιξα 4 φύλλα

ΖΥΜΗ
1 μεγάλο ποτήρι νερό,
1 κιλό (περίπου) αλεύρι κοσκινισμένο
αλάτι
1 φλιτζανάκι σπορέλαιο
4 κουταλιές ξύδι
3 αυγά

Λιωμένο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων, υπολογίστε τα 3/4 ενός ποτηριού.

Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά και ανοίγω φύλλο όχι πολύ μεγάλο (περίπου 30 εκ διάμετρο).
Βουτυρώνω και κόβω τους κύκλους και τις ακτίνες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Παίρνω τα κομμάτια από το εξωτερικό μέρος του φύλλου, τα φέρνω ένα - ένα στο κέντρο και στη συνέχεια κλείνω τα μέσα κομμάτια οπότε γίνεται και πάλι σαν μπαλάκι. 
Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, κι όσο περισσότερο γίνεται.
Μπορείτε να ανοίξετε όσα φύλλα θέλετε,  ακόμη και 2 (ένα πάνω - ένα κάτω) έχει πολύ ωραίο αποτέλεσμα σαν πίτα.
Όταν περάσει η ώρα, με τον λεπτό πλάστη ανοίγω κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο και το στρώνω σε λαδωμένο ταψί. Οι άκρες του πρώτου φύλλου να προεξέχουν από το ταψί για να κάνουμε τον κόθρο.
Βάζω από πάνω τη γέμιση αραιά σε όλη την επιφάνειά του.
Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα... φύλλο - γέμιση... και κλείνω με το τέταρτο φύλλο.
Χαράζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, στους 190 βαθμούς, στην τελευταία κάτω σχάρα.
Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε χόρτα τυριά κ.λ.π... όπως επιθυμείτε.



Credits:
El Sial
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Σπιτικό φύλλο με τη μέθοδο του ήλιου