Πρασόπιτα νηστίσιμη



ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Υλικά:
1 κιλό πράσα (το άσπρο μέρος)
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μυρώνια, καυκαλίθρες, άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. πλιγούρι
1/2 κούπα λάδι
αλάτι πιπέρι
 
Για το φύλλο:
600 γρ. μαλακό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζάχαρη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λάδι 
(βγαίνουν 4 φύλλα)

Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε πράσα και κρεμμύδια για δέκα λεπτά.
Τα ψιλοκόβουμε όπως και τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε με το μισό λάδι σε μια λεκάνη (γέμιση μας).
Σε ελαφρά λαδωμένο ρηχό ταψάκι βάζουμε τα 2 φύλλα και απλώνουμε τη γέμιση. 
Βάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα, πιέζουμε, ενώνουμε περιμετρικά και χαράζουμε τη πίτα μας.
Όλα τα φύλλα τα λαδώνουμε με πινέλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για 75 λεπτά περίπου.
ΥΓ: Προς το τέλος και όταν δεν βγάζει πλέον υγρά ψεκάζουμε με νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο.


Credits:
Taxiarchis Papathanasiou
Μπαχάρι και κανέλα.
Πρασόπιτα νηστίσιμη