Μια ελαφρια σουπιτσα βελουτε με ψηνενα κρουτον και μπεικον γαλοπουλας.
Ευκολη γρηγορη και πεντανοστιμη.
2 πρασα το λευκο μερος
1 μετριο κρεμυδι
λιγο μαιντανο
αλατι
Υλικα:
6 μετριες πατατες2 πρασα το λευκο μερος
1 μετριο κρεμυδι
λιγο μαιντανο
αλατι
σκονη γευσης λαχανικων
κουρκουμα (εαν θελετε)
ελαιολαδο
κρεμα γαλακτος 3 κ.σ.
ελαιολαδο
κρεμα γαλακτος 3 κ.σ.
Για τα κρουτον:
Κοβουμε σε κυβακια ψωμακι, τα σοτάρουμε λιγο στο τηγάνι με ελαχιστο λαδι, τα αλατοπιπερωνουμε και βάζουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτα.
Για το μπεικον γαλοπουλας:
Το κοβουμε και το περναμε στο τηγανι σκετο να ψηθει.Εκτέλεση
Κοβουμε τις πατατες σε κυβους.Σε μια κατσαρολα σοταρουμε το κρεμμύδι με το πρασο και τις πατατες.
Ριχνουμε το αλατι και την σκονη γευσης και τον μαιντανο, ριχνουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν και βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες και να εχει λιγο ζουμακι.
Λιωνουμε με την ραβδο μεχρι να γινει λειο, ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και τον κουρκουμα εαν θελουμε.