Τούρτα σοκολατίνα



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Υλικά:
Για το παντεσπάνι
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κακάο

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
Ψήνω σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει καλά (εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα ) και κόβω σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι:
1,5 φλ. ζάχαρη
1,5 φλ. νερό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. νες καφέ
 
Βράζω 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα:
1 φυτική σαντιγί, πράσινη συσκευασία, 500 ml
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα 125 γρ. λιωμένη σε μπεν μαρί

Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.

Για τη γκανάζ:
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Συναρμολόγηση:
Βάζω στη φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω και βάζω λίγη κρέμα.
Ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω και ξανά κρέμα.
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζω και βάζω κρέμα κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά.
Βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζω την γκανάζ:
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Στόλισα με σοκολατάκια που έφτιαξα λιώνοντας κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο και έβαλα σε θήκες σιλικόνης.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τούρτα σοκολατίνα