Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τη ζάχαρη, τη μαγιά, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά.
Προσθέτω το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω και σταδιακά προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι, πλάθοντας τώρα με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι αφράτο, εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μου.
Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Καθαρίζω και τρίβω τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στραγγίζω ελαφρώς να φύγουν τα πολλά υγρά αν βγάλουν.
Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω.
Χωρίζω το ζυμαράκι μου σε 12 ίσες μπαλίτσες.
Ανοίγω φύλλο περίπου 1 εκ., γεμίζω με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση (αρκετά γεμάτη) και ξεκινάω να διπλώνω από τη μεριά κατά μήκος της γέμισης ενώνοντας της δύο πλευρές.
Έπειτα εγκλωβίζω καλά τη γέμιση κλείνοντας κι από τις άλλες δύο πλευρές.
Γυρίζω το μηλοπιτάκι και το ακουμπάω στο ταψί με τις ενώσεις προς τα κάτω.
Πατάω ελαφρώς φτιάχνοντας το σχήμα του και χαράζω με ένα κοφτερό μαχαιράκι την επιφάνεια σε τρείς μεριές.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 25 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και αλείφω αμέσως τα καυτά πιτάκια με λίγη μαρμελάδα για να γυαλίσουν.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!