Ντολμαδάκια γιαλαντζί



ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Υλικά:
100 φύλλα
2 κρεμμύδια μεγάλα λιωμένα στο μούλτι
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το πράσινο μέρος τους
δυόσμο ξηρό
φρέσκο άνηθο
το χυμό ενός λεμονιού
3/4 τής κούπας του νες καφέ ρύζι Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
Πρώτα - πρώτα λιώνω το κρεμμύδι στο μούλτι και το βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να απορροφήσει όλα τα υγρά του και να πάρει έντονο ξανθό χρώμα.
Ύστερα βάζω το λάδι, το σοτάρω λίγο να γλυκάνει, ρίχνω το φρέσκο κρεμμυδάκι και αφού σοταριστούν τα σβήνω.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω να κρυώσουν.
Επειδή τα φύλλα τα είχα στην κατάψυξη σε ρολάκια των 10 κομματιών δεν τα ζεμάτισα.
Τα ξεπάγωσα και αφού ετοίμασα τη γέμιση άρχισα να τα τυλίγω.
Πρώτα έστρωσα στον πάτο της κατσαρόλας μερικά φύλλα που δεν ήταν κατάλληλα για δίπλωμα και άρχισα να βάζω το ένα δίπλα στο άλλο έως ότου τελείωσαν τα φύλλα μου.
Έβαλα λίγο λάδι και νερό τόσο που να τα σκεπάσει.
Έβαλα άλλη μια στρώση από αμπελόφυλλα και από πάνω τους έβαλα 1 πιάτο για να τα συγκρατήσει και να μη διαλυθούν κατά την διάρκεια του βρασμού.
Τα μισοσκέπασα και έψησα περίπου για 1 ώρα σέ χαμηλή φωτιά.
Τα άφησα να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα και μετά τα έβγαλα και σέρβιρα.



Credits:
Anna Lampropouloy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ντολμαδάκια γιαλαντζί