Νηστίσιμη Χορτόπιτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο:
700 γρ. αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν,
2 κ.σ. ξύδι,
1 κ.γλ. αλάτι
περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
μαργαρίνη για τα φύλλα

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια)
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4 - 5 κρεμμυδάκια
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι
άνηθο ενα ματσακι και μισό
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης ή σιμιγδάλι για να απορροφάει τα υγρα
λάδι για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά, ίσα να μαραθούν, με λίγο λάδι.
Βάζω όλα τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά με το σιμιγδάλι ή τη βρώμη στο τέλος.
Αφήνω να κρυώσει.

Για το σπιτικό φύλλο, χωρίζω τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτυρώνω και τα αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγω μετά δύο φύλλα (κάθε φύλλο από 4 δλδ) ένα φύλλο για κάτω κι ένα φύλλο για πάνω απ τη γέμιση.
Την περνάω με λαδάκι, τη χαράζω, τη βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 βαθμούς για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με το φούρνο φυσικά.


Credits:
Sunday Lous
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμη Χορτόπιτα