Υλικά
- 1 κιλό σπάλα χοιρινή για τηγανιά, την έκοψα μόνη μου
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κιλό πατάτες για τηγάνι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια όχι πολύ μικρά ούτε μεγάλα, μέτρια.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα δύο ποτήρια νερό, καλύτερα να είναι ζεστό.
- Αφήνουμε να βράσει καλά. Μπορεί να χρειαστεί 1 ποτήρι νερό ακόμη.
- Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να κοκκινίσει καλά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Κόβουμε τις πατάτες, βάζουμε στο γουόκ σπορέλαιο, λίγο αλάτι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά.
- Μετά πασπαλίζουμε με ρίγανη και έτοιμο το βραδινό μας. Δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
Δημιουργός συνταγής: Ασπα Φλωρου