Η φίλη μου η Mika από την Αυστρία μου είπε κάποτε το εξής: Δεν αλατίζουμε ποτέ το σνίτσελ πριν το πανάρουμε!! Και είχε απόλυτο δίκιο! Από τότε που ρίχνω αλάτι αφού τα τηγανίσω τα σνίτσελ μου γίνονται ακόμα πιο τρυφερά!
Υλικά (για 2 σνίτσελ)
- 2 χοιρινά σνίτσελ, κόντρα (ζήτησα από το χασάπη να μου τα χτυπήσει για να γίνουν λεπτά)
- 2 κ.σ. αλεύρι
- μαύρο πιπέρι
- 2 μικρά αυγά
- 1 μικρό γαλατάκι του καφέ
- πολύ λίγη μουστάρδα
- φρυγανιά τριμμένη (εγώ έβαλα ολικής άλεσης γι' αυτό μου βγήκαν λίγο μελαχρινά)
- κάρυ
- μοσχοκάρυδο
Για το ρύζι
- 1,5 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής, πολύ καλά πλυμένο
- 4 κούπες βραστό νερό
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μερικές σταγόνες λεμονιού
Για τους πατατοκεφτέδες
- 3 μεγάλες πατάτες, βρασμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
- 1 αυγό
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ σκεύος ανακατεύω το αλεύρι με το πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάω τα αυγά με το γαλατάκι και τη μουστάρδα.
- Σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος ανακατεύω τη φρυγανιά με το κάρυ και το μοσχοκάρυδο.
- Περνάω τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Τηγανίζω σε ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά.
- Δε θέλει πολύ τηγάνισμα!!
- Γυρίζω από την άλλη πλευρά με μια λαβίδα για να μην τα τρυπήσω.
- Μόλις τα κατεβάσω αλατίζω και από τις δυο πλευρές.
Για το ρύζι
- Λιώνω το βούτυρο και σοτάρω για λίγο το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτω το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατεύω.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζω για 15 - 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρυπούλες στο ρύζι. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!
- Κατεβάζω από τη φωτιά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, καλύπτω με μια πετσέτα και βάζω το καπάκι από πάνω.
- Αφήνω στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να τραβήξει και να γίνει σπυρωτό.
- Ανακατεύω με πιρούνι πριν το σερβίρω.
Για τους πατατοκεφτέδες
- Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά ώστε να έχω ένα μείγμα που να πλάθεται. Προσθέτω όσο αλεύρι χρειάζεται.
- Πλάθω τα κεφτεδάκια, αλευρώνω και τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ