Τρυφερά χοιρινά σνίτσελ με ρύζι και πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες



ΤΡΥΦΕΡΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Η φίλη μου η Mika από την Αυστρία μου είπε κάποτε το εξής: Δεν αλατίζουμε ποτέ το σνίτσελ πριν το πανάρουμε!!
Και είχε απόλυτο δίκιο! Από τότε που ρίχνω αλάτι αφού τα τηγανίσω τα σνίτσελ μου γίνονται ακόμα πιο τρυφερά!

Υλικά για 2 σνίτσελ
2 χοιρινά σνίτσελ, κόντρα (ζήτησα από το χασάπη να μου τα χτυπήσει για να γίνουν λεπτά)
2 κ.σ. αλεύρι
μαύρο πιπέρι
2 μικρά αυγά
1 μικρό γαλατάκι του καφέ
πολύ λίγη μουστάρδα
φρυγανιά τριμμένη (εγώ έβαλα ολικής άλεσης γι' αυτό μου βγήκαν λίγο μελαχρινά)
κάρυ
μοσχοκάρυδο

Σε ένα φαρδύ σκεύος ανακατεύω το αλεύρι με το πιπέρι.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάω τα αυγά με το γαλατάκι και τη μουστάρδα.
Σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος ανακατεύω τη φρυγανιά με το κάρυ και το μοσχοκάρυδο.
Περνάω τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Τηγανίζω σε ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά.
Δε θέλει πολύ τηγάνισμα!!
Γυρίζω από την άλλη πλευρά με μια λαβίδα για να μην τα τρυπήσω.
Μόλις τα κατεβάσω αλατίζω και από τις δυο πλευρές.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
1,5 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής, πολύ καλά πλυμένο
4 κούπες βραστό νερό
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
μερικές σταγόνες λεμονιού

Λιώνω το βούτυρο και σοτάρω για λίγο το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατεύω.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζω για 15 - 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρυπούλες στο ρύζι.
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Κατεβάζω από τη φωτιά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, καλύπτω με μια πετσέτα και βάζω το καπάκι από πάνω.
Αφήνω στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να τραβήξει και να γίνει σπυρωτό.
Ανακατεύω με πιρούνι πριν το σερβίρω.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες, βρασμένες
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
1 αυγό
αλάτι
άσπρο πιπέρι
κύμινο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά ώστε να έχω ένα μείγμα που να πλάθεται. Προσθέτω όσο αλεύρι χρειάζεται.
Πλάθω τα κεφτεδάκια, αλευρώνω και τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.


Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τρυφερά χοιρινά σνίτσελ με ρύζι και πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες