Λουκουμάδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι



ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο, χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό, 230 γραμμάρια
2 φακελάκια μαγιά ξερή
4 κουταλιές της σούπας λάδι, ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2,5  φλυτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
4 με 5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
2 με 3 σταγόνες βανίλια

Για το σιρόπι
Μέλι αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό
Κανέλλα
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Φτιάχνουμε ένα χυλό και αφήνουμε να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. (Αν ο χυλός σας φαίνεται ότι χρειάζεται λίγο ακόμη αλεύρι προσθέτουμε λίγο.)
Όταν φουσκώσει σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο σπορέλαιο.
Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να κάψει, η εστία μου έχει μέχρι 9 εγώ τηγανίζω τους λουκουμάδες ανάμεσα στο 5 και στο 6.
Βουτάμε το χέρι μας μέσα στο χυλό, κάνουμε γροθιά και στο επάνω μέρος της γροθιάς με ένα κουταλάκι του γλυκού το οποίο πριν το βουτάμε σε ένα μπολάκι που έχουμε μέσα σπορέλαιο, παίρνουμε χυλό και το ρίχνουμε στο καυτό σπορέλαιο και αφήνουμε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Αφού τηγανιστούν όλοι οι λουκουμάδες, τους βάζουμε σε μια πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι το οποίο έχουμε αραιώσει σε ένα μικρό κατσαρολάκι με δύο κουταλιές νερό και πασπαλίζουμε με κανέλλα και καβουρδισμένα σουσάμι.


Credits:
Οι δημιουργίες της Τώνιας
Λουκουμάδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι