Τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και τσένταρ



ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Υλικά
8 τορτίγιες
2 φιλέτα κοτόπουλου
8 φέτες τσένταρ
16 κ σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
Λίγα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας για πασπαλισμα επιφάνειας.(κεφαλοτύρι ,γκούντα . .)

ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΏΝ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. μπέικον
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι καγιέν αν θέλετε

Ετοιμάζουμε το μείγμα λαχανικών.
Κόβουμε όλα τα υλικά σε κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και μπέικον για λίγο, δε θέλουμε να ξεροψηθεί το μπέικον.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους.
Συνεχίζουμε με πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το καγιέν.
Τέλος το μέλι με την κρέμα μπαλσάμικο και το κατεβάζουμε από την εστία για να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε μοτσαρέλα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε πιπέρι και κάρυ.
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία.
Μόλις ροδίσει το ανακατεύουμε με το μείγμα λαχανικών.
Χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη τη γέμιση για τις τορτίγιες.
Παίρνουμε μια τορτίγια και βάζουμε φέτα τσένταρ, γέμιση και πάνω κεφαλογραβιέρα.
Ρολάρουμε και τοποθετούμε σε ταψί.
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τυριά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Credits:
Dora Iliopoulou
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και τσένταρ