Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Πολύ αφράτα και αρωματικά!

Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 μικρή ντομάτα
2 κ.γ. μπέικιν
λίγο λάδι
λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
 
Τα βάζουμε όλα μέσα σ' ένα λεκανάκι με μουλιασμένο το ψωμί (μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε.
Τρίβουμε 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες με μία κ.σ. πελτέ, 1/2 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου.
Εξαρτάται βέβαια από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας.


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα