Αφράτα και νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
250 γραμ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Μετά βάζουμε τα αυγά, τη σόδα λιωμένη στο χυμό και τα υπόλοιπα υλικά, με το αλεύρι στο τέλος. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι.
Από πάνω αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Σοφία Θεοδωρίδου