Πορτοκαλόπιτα



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Είναι αφράτη και ζουμερή με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!!!

Υλικά
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
500 γρ. φύλλο κρούστας.

Εκτέλεση
Απλώνουμε τα φύλλα ένα - ένα στο τραπέζι και τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου να ξεραθούν. 
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε το αραβοσιτελαιο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα, το πορτοκάλι, το μπέικιν, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Τώρα παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα και τα σπάμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 30 - 32, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά και κατόπιν στούς 180 για 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Κάνουμε δοκιμή με το μαχαίρι.

Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
χυμό από 2 πορτοκάλια
φλούδες από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μικρό ξυλάκι κανέλα

Βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν σιροπιάσουμε το γλυκό μας αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά - σιγά, να το απορροφήσει όλο.
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό και κομμάτια γλυκό πορτοκάλι.

 

Credits: 
Ουρανία Καρδάμη
Ρεας γευσεις!
Πορτοκαλόπιτα