Χοιρινή πρασοτηγανιά



ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Εύκολη και πεντανόστιμη!!!

Υλικά
1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
1 γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (τις αποξηραίνω το καλοκαίρι) ή λίγο γλυκό μπούκοβο
ρίγανη

Πλένω το κρέας και το στραγγίζω καλά.
Ρίχνω μαύρο πιπέρι και το ανακατεύω.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω το κρέας.
Αυτό θα αλλάξει χρώμα και θα βγάλει τα υγρά του. 
Μόλις τα πιει και αρχίσει να τσιγαρίζεται και να παίρνει χρώμα σβήνω με μισό ποτηράκι κρασί λευκό ή κόκκινο.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνω το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύω μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να μελώσει.
Προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μια μικρή γλυκοκαυτερή πιπεριά ή λίγο γλυκό μπούκοβο.
Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρειαστεί προσθέτω ενδιάμεσα ζεστό νερό.
Μόλις σβήσω προσθέτω λίγη ρίγανη και ανακατεύω.
Συνοδεύω με πατάτες τηγανητές με μπόλικο λεμονάκι από πάνω.

Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ