Αφράτες, μαλακές τυρόπιτες

.

ΑΦΡΑΤΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Μία ζύμη που είναι μαλακή σαν βαμβάκι!!
Φτιάξτε τη και γεμίστε με οτιδήποτε γέμιση θέλετε: τυρί, κιμάς, σπανάκι, πατάτες κ.α.

Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι ζεστό γάλα, 200 ml
1 ποτήρι ζεστό νερό, 200 ml
1/2 ποτήρι λαδί, 90 ml,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 20 γραμ., 
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά, 10 γραμ., 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 8 γραμ., 
5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι, 600 γραμ.

Υλικά για τη γέμιση
120 γραμ. λιωμένο βούτυρο
130 γραμ. τριμμένο τυρί φέτα

Για το άλειμμα 
1 κρόκος αυγού,
1 κουταλιά της σούπας γάλα,
παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά και κάνω μία ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Την αφήνω να φουσκώσει.
Τη χωρίζω στα δύο και με το ένα κομμάτι ανοίγω τετράγωνο φύλλο.
Αλείφω με το βούτυρο, το κλείνω και το αφήνω στην άκρη.
Κάνω το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Αφού τελειώσω ανοίγω ξανά φύλλο, το ξανααλείφω με το βούτυρο και βάζω μέσα τυρί φέτα.
Τυλίγω το φύλλο και το κόβω σε οκτώ ίσα κομμάτια.
Τα βάζω στο ταψί και τα αφήνω για ένα μισάωρο να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. 
Τα αλείφω με το αυγό και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Credits:
Ιουλία Τζηκα
Μαγειρικές Απολαύσεις
Αφράτες, μαλακές τυρόπιτες