Ντόνατς φούρνου χιονόμπαλες γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα και σαντιγί


ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ

Υλικά
500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε μισό κ.γ. ΑΛΑΤΙ.
200 γρ. ΓΑΛΑ χλιαρό στο οποίο ανακατεύουμε 2 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ και 1 φακελάκι ΜΑΓΙΑ.

Βάζουμε στο μίγμα με την μαγιά 40 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ, 40 γρ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ, 1 ΑΥΓΟ και 1 ΑΣΠΡΑΔΙ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ΑΛΕΥΡΙ λίγο - λίγο και ζυμώνουμε.
Το αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο περίπου δύο εκατοστών και κόβουμε με κουπάτ ή με ένα ποτήρι κομμάτια ζύμης.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψακι με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο ΑΥΓΟ στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κ.γ. ΓΑΛΑ.
Τα ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε στη μέση τα βάζουμε μια στρώση ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, λίγο ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ και μια στρώση ΣΑΝΤΙΓΙ.
Τα καπακωνουμε και πασπαλίζουμε με ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.

Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την κάνουμε ως εξής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥ με 100 γρ. ΖΑΧΑΡΗ.
Συμπληρώνουμε 50 γρ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ, 1 ΒΑΝΙΛΙΑ, 2 κ.σ. ΓΑΛΑ και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε 1/2 λίτρο ΓΑΛΑ,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά - σιγά το ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ και μια ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.


Credits:
Maria Anestaki
Ντόνατς φούρνου χιονόμπαλες γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα και σαντιγί