Κρασοκούλουρα (νηστίσιμα)



ΚΡΑΣΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!

Υλικά
2 ποτήρια νερού λάδι
1/2 ποτήρι νερού κρασί
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. κοφτό σόδα
γύρω στα 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά με το χέρι και ζυμώνω ελαφρά μέχρι να έχω μια αφράτη ζύμη.
Τη σόδα τη ρίχνω μόλις βάλω το λάδι και το κρασί στη λεκάνη για να αφρίσει.
Πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.


Credits:
Μαρια Ροφιθακη
Η κουζίνα της Φωτεινής και της Ντινας
Κρασοκούλουρα (νηστίσιμα)