Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 125 γρ. νερό
- 125 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 αυγό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. λάδι καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Γέμιση
- 1/2 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα - φουντούκια - καρύδια) τριμμένα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγες σταφίδες
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Γλάσο
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά να λιώσει.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που κολλάει αρκετά.
- Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και το πλάθουμε.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει, δεν βάζουμε άλλο αλεύρι!!
- Το ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κάνουμε ρολό.
- Το σχίζουμε στη μέση, το στρίβουμε το κάνουμε στρογγυλό.
- Το βάζουμε στη φόρμα του κέικ που την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους175 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε γλάσο από άχνη με χυμό πορτοκαλιού.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου