Καρυδόπιτα με κρέμα το κάτι άλλο!!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

Υλικά
10 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Σιρόπι:
2 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ενώνουμε προσεκτικά τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένο ταψάκι.(Νο 28)
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι.

Κρέμα πατισερί:
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κουταλιές τις σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ με το αλεύρι. Μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τη βανίλια, τους κρόκους.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδι!


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ