
Αν ψάχνετε μπιφτέκια κοτόπουλου που να βγαίνουν ζουμερά και αφράτα, αυτή είναι η συνταγή! Είναι εύκολη, ελαφριά και γεμάτη γεύση. Το κάρι δίνει απίστευτο άρωμα, η πιπεριά χρώμα και η φρέσκια ντομάτα τα κάνει λαχταριστά. Τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά από φιλέτο κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 αυγό
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 κουταλιές φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι του κρασιού γάλα
- 1 μέτρια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 4 κουταλιές σκληρό τυρί για μακαρόνια (όποιο προτιμάμε)
- 1/2 κουταλάκι κάρι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- Λίγο πιπέρι
- 1 μικρό κοφτό κουταλάκι αλάτι (ή και λιγότερο, αν προτιμάμε)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε τη ντομάτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη ντομάτα, το τυρί, τη φρυγανιά, το γάλα, το αυγό, το κάρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έτσι τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο σφιχτά και θα κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
- Πλάθουμε σε στρογγυλά ή μακρόστενα κομμάτια, ανάλογα με το πώς τα θέλουμε.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό σχαροτήγανο και το αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά, περίπου 5–6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες, ρύζι, σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Είναι επίσης τέλεια και για burger.
Θες να απογειώσεις αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου;
Δες εδώ τη συνταγή για υπέροχη σάλτσα τυριού, είναι βελούδινη, γρήγορη και ταιριάζει τέλεια με το κοτόπουλο!

Δημιουργός συνταγής: Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου