Ψαρόσουπα με πετρόψαρα


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ

Υλικά:
500 γρ. πετρόψαρα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα
2 μεγάλες πατάτες
Σέλινο
Λίγο ρύζι
1 αυγό
χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με νερό κι αλάτι βράζω τα ψάρια.
Αφού βράσουν αφαιρώ τα ψάρια και στραγγίζω το ζωμό τους.
Σε μία κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω τα λαχανικά μου.
Προσθέτω το ζωμό και σιγοβράζω.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτω το ψάρι αφού το έχω καθαρίσει από τα ψαροκόκαλά, βάζω το ρύζι και αφήνω να βράσει κι αυτό.
Μόλις είναι έτοιμη σούπα αν θέλω κάνω αυγολέμονο.


Credits:
Olga Sv