
ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ
Υλικά
600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
50 γρ. λάδι
50 γρ. μαλακό βούτυρο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Διαλύουμε στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλο.
Προσθέτουμε 300 γρ. τριμμένη φέτα, την κλείνουμε σε μπάλα και την βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι Νο30 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Την ξανανοίγουμε με τα χέρια να πιάσει όλο το ταψί και την αφήνουμε σκεπασμένη για άλλη μισή ώρα.
Μετά από το διάστημα αυτό την αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο λαχανικό από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει περίπου 25 λεπτά.



