
ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ
Αυτό το κέικ μήλου είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι αφράτο, γεμάτο αρώματα και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά:
Υγρά υλικά:- 2 μήλα, τριμμένα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
Στερεά υλικά:
- 3 φλιτζάνες αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 170 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
Πρόσθετα:
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τριμμένα μήλα, το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ (τσερκί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.
Απολαύστε το σκέτο ή συνοδευμένο με παγωτό βανίλια ή μια δόση σαντιγί!
![]() |
Χωρίς σταφίδες |
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
