
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Σμυρνέϊκα κουλουράκια φίλοι μου, νόστιμα, τραγανά και εύκολα να φτιαχτούν!
Υλικά:
- 500 γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ ζάχαρη
- 2 κρόκους
- 280 γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 110 γρ κονιάκ
- 1,5 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
- κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μην έχει κομμάτια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν - έναν και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το 1 κιλό αλεύρι και χτυπάμε.
- Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται.
- Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Εμένα το πήρε όλο το αλεύρι.
- Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia
