Νηστίσιμοι Κολοκυθοκεφτέδες



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1,5 με 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη και στραγγισμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
2 - 3 κρεμμυδάκια χλωρά
Μαϊντανό
Μάραθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
4 με 5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο εμείς νομίζουμε για να μαζευτούν τα υλικά και να πλαστουν.
Η ποσότητα των υλικών είναι σχετική, όσο ταιριάζει στις γεύσεις του καθενός, μπορεί να θέλετε λιγότερο να βάλετε, ή περισσότερο.
Αυτό που προσέχουμε είναι το αλάτι και το πιπέρι να το βάζουμε λίγο - λίγο για να μην γίνουν αλμυρά και καυτερά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω εξωτερικα την κολοκύθα για τυχόν χώμα.
Την κόβω σε κομμάτια και την καθαρίζω από την φλούδα.
Κόβω και το εσωτερικό ώστε να βγάλω τα σπόρια και την τρίβω στον τρίφτη.
Ρίχνω αλάτι, το ανακατεύω να πάει παντού και το αφήνω στο σουρωτήρι μερικές ώρες να στραγγίξει.
Κατόπιν παίρνω μια ποσότητα στις χούφτες μου και το σφίγγω ώστε να βγάλει τα περισσότερα υγρά.
Πλένω όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβω καθώς και το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
Τα ρίχνω όλα μαζί σε μια λεκάνη, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ζυμώνω. Δοκιμάζω όπως σας είπα παραπάνω και προσθέτω ότι χρειάζεται.
Αφού τα ζυμώσω τα αφήνω κάποια ώρα να αναμιχθούν οι γεύσεις τους.
Πλάθω κεφτέδες όπως με τον κιμά, τα περνάω από αλεύρι και τα τηγανίζω σε αρκετό ελαιόλαδο, σε σιγανή φωτιά ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα.