Πορτοκαλόπιτα



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Τέλεια, αφράτη, ζουμερή και όλο άρωμα!!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
220 γρ. λάδι
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το αφήνουμε να ξεραθεί
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά και τα φύλλα και αφήνουμε να για 5 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά.
Περιχύνουμε σιγά - σιγά το ΚΑΥΤΟ σιρόπι στην ΚΡΥΑ πορτοκαλόπιτα και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο!


Credits:
Eleni Kalaitzidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πορτοκαλόπιτα