Αφράτο κέικ με χυμό πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας


ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά
250 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα ελαφρώς χλιαρό (αντί για γάλα μπορείτε να βάλετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι)
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν δεν έχετε βάζετε για όλες τις χρήσεις και 1 μπέικιν, είναι το ίδιο)

Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
Μετά προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το χυμό και τέλος το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σοκολατάκια, ανακατεύουμε με μαρίζ και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα.


Credits:
Rania Mantopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ