Τούρτα Σοκολάτα Πραλίνα και Τούρτα Φράουλα



Η τούρτα φράουλα είναι με σαβαγιάρ και η σοκολατίνα με παντεσπάνι που έφτιαξα!

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ


Το παντεσπάνι είναι συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη:
5 μεσαία αυγα
125 γρμ ζάχαρη
125 γρμ αλεύρι
30 γρμ κακάο
1/2 κουταλάκι μπέικιν

Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισει το μίγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα του άλευρου με το κακάο και ανακατεύουμε απαλά, από κάτω προς τα πάνω, να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι ή ένα τσερκι, στο μέγεθος μιας τούρτας με αντικολλητικο χαρτί, και ριχνουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθει.
Το παντεσπάνι το φτιάχνουμε πάντα 2-3 μέρες πριν την χρήση, αφού το τυλίξουμε όταν κρυώσει με μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, με 1 κούπα ΖΑΧΑΡΗ, 1,5 κούπα ΝΕΡΟΥ και μια ΒΑΝΙΛΙΑ.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι, αφού το κόψουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι.
Η κρέμα μέσα είναι ΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ και η επάνω ΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
Τις ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου με το ανάλογο ΓΑΛΑ πάντα.
Έβαλα στο κέντρο ψημένο ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ, και ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ στα πλαϊνά και γύρω - γύρω.


ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά
1 κεσεδακι φράουλες
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 κουτάκι φυτική σαντιγί
1 φάκελο Γιωτης ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 φακελάκι Γιωτης στιγμής φράουλα
και γάλα για τις κρέμες

Σιρόπι το ίδιο που έχω κάνει για την σοκολατίνα

Στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι ή τάπερ την μια συσκευασία σαβαγιάρ, αφού τα βουτήξουμε για ένα δευτερόλεπτο μέσα στο σιρόπι
Χτυπάμε με το αναλογο γάλα τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και την Γιώτης στιγμής φράουλα μαζί.
Από αυτό το μίγμα κρατάμε το 1/4 περίπου και στο υπόλοιπο βάζουμε τις μισές φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια και καλύπτουμε την πρώτη στρώση με τα σαβαγιάρ.
Βάζουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένη στο σιρόπι και στην υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει μέχρι να αφρατεψει, και ανακατεύουμε μαζί.
Καλύπτουμε τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ επάνω και στα πλαϊνά και γαρνίρουμε με φετούλες φράουλας.
Εγώ τις φράουλες τις γλασάρισα με ειδικό γλασο για να γυαλίσουν, γίνεται αν δεν έχουμε και με λίγο κορν φλάουρ, 3-4 κουταλάκια, σε 1 φλυτζάνι νερό με λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο και γλασάρουμε τις φράουλες!


Credits:
Aggelika Gougousidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ