
ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
Υλικά
- 4 αυγά
- 200 ml γάλα
- 300 γρ ζάχαρη
- 200 ml καλαμποκέλαιο
- 2 βανίλιες
- 400 γρ αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο δύο φορές
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά και μετά προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί Νο22 αφού κρατήσουμε λίγο στο μπολ.
- Ρίχνουμε και το κακάο, ανακατεύουμε λίγο και κάνουμε γραμμές πάνω από το λευκό μίγμα.
- Είναι έτοιμο για φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
