
ΛΕΜΟΝΟΤΟΥΡΤΑ
Υλικά
Παντεσπάνι- 5 αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 2 κ.σ. νερό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Κρέμα λεμονιού
- 3 αυγά
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κούπες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπας χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
Γλάσο λεμονιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.σ. και 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
- Έχουμε κοσκινισει τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
- Το αδειάζουμε σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω - γύρω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Κρέμα λεμονιού
- Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
- Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνουμε απαλά τις δύο κρέμες.
Γλάσο λεμονιού
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρολιτσα με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Το ζεσταίνουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.