Λεμονότουρτα

Τούρτα λεμόνι

ΛΕΜΟΝΟΤΟΥΡΤΑ


Υλικά

Παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 2 κ.σ. νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι 

Σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι 

Κρέμα λεμονιού
  • 3 αυγά 
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 2 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 4 κ.σ. βούτυρο 
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 

Γλάσο λεμονιού
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • 2 κ.σ. και 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι 
  • Λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
  2. Έχουμε κοσκινισει τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
  3. Το αδειάζουμε σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω - γύρω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.

Κρέμα λεμονιού
  1. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
  6. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνουμε απαλά τις δύο κρέμες.

Γλάσο λεμονιού
  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρολιτσα με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  2. Το ζεσταίνουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τούρτα λεμόνιΤούρτα λεμόνι

Credits: